Българският потребител търси запазени, надеждни и с евтина поддръжка автомобили

4 031841 са регистрираните леки автомобили в страната, това сочи статистика на КАТ от януари 2017 година. От данните на същата статистика става ясно още, че от всички тези автомобили 85% са на възраст над 10 години, 45% са още по-възрастни (над 20 години) и едва 14% са на възраст под 10 години. Що се отнася до алтернативните хибриди и електромобили, въпреки редицата преференции при покупката им, към момента в страната има регистрирани едва 2474 хибрида и малко над 200 електромобила.

Автопаркът в страната ни остава най-стария в Европа, и основната причина за това е, че родния купувач може да отдели средно до 10 000 лв. за кола втора ръка.

Почти 90% от всички автомобили, които виждаме по пътищата са на бензин, като на поне половината от тях са с монтирани газови или метанови устройства.

Българският потребител търси запазени, надеждни и с евтина поддръжка автомобили втора ръка, това пък сочат данните предоставени ни от онлайн магазин за авточасти https://www.avto.bim.bg/.

Най-предпочитаната марка в България е Vokswagen, следвана от още няколко немски марки автомобили – Opel, Mersedes, Audi, BMW.

Според онлайн магазина, немските автомобили като Vokswagen са предпочитани сред купувачите заради сигурността, здравината и евтините авточасти.

От новите автомобили, любими марки на българските потребители са Dacia, Renault, Renault – Nissan, Toyota, Skoda, KIA, Ford.

Както споменахме, важен фактор при избор на автомобил са и неговата последваща поддръжка и цената на авточастите. Търсят се автомобили, на които сервизната поддръжка е евтина, тъй като всички знаем, че поддръжката на автомобила е не само много важна, но и може да излезе доста скъпа.

От https://www.avto.bim.bg/ споделят, че ако до преди няколко години пазарът беше наводнен от авточасти от незнайни производители, днес българския шофьор все по-малко посяга към тях и предпочита да се довери на онлайн магазини, които предлагат качествени авточасти от познати производители на достъпни цени.