Как да се справите с акнето веднъж завинаги?

Почти 90% от хората в един или друг етап от живота си са страдали или страдат от акне. Най-често досадните кожни проблеми се появяват в годините на пубертета, когато хормоните бушуват, но се случва акнето да тормози и хора около и над средна възраст.

И вие ли имате подобен проблем? Спокойно! Хубавата новина е, че макар и досадно и упорито, акнето е напълно лечимо.

Как да се справите с акнето веднъж завинаги?

*При появата на първите пъпки не чакайте, а веднага посетете дерматолог или козметик. Действайте бързо, тъй като появят ли се първите признаци на акне, това означава, че кожния проблем вече е наличен и много скоро ще ви е трудно да се справите с него.

*Отстранете всички некачествени козметични продукти, които до сега сте използвали.

*Поддържайте много добра лична хигиена. Това не означава да си миете лицето и ръцете по 100 пъти на ден, а да използвате подходящи натурални сапуни, мицерална вода или други продукти, които не дразнят кожата на лицето.

Не стискайте пъпките!

Използвайте натурални добавки https://skincare.bg/. Добавките са напълно натурални, клинично тествани и дават много добри резултати в борбата с акнето. 89% от хората, които са приемали добавки при проблеми с акне са доволни от постигания резултат.

Тайната на добавките за отстраняване на акне се състои в това, че действа директно върху причинителите на досадните пъпки и унищожава бактериите, които го причиняват.

Променете начина си на хранене. Намалете мазните, бързите храни, безалкохолните напитки, тютюнопушенето и сладките храни. Макар че напоследък има мнение, че шоколада не е сред причинителите на акне, не прекалявайте с него.

Няколко домашни трика за справяне с акнето

Изстискайте сока на един лимон. Измийте си лицето добре и след това с помощта на тампон нанесете лимоновия сок. Изчакайте 15-20 мин и отмийте.

Ако пъпките са малко, можете да ги отстраните по-бързо, ако ги намажете с паста за зъби.

Сода бикарбонат също помага в повечето случаи. Смесете малко сода с вода, за да стане гладка кашичка и намажете пъпките. Оставете да престои няколко минути и изплакнете лицето си.